Wandelen

Oost-Algarve met zijn natuurschoon en authenticiteit is uitermate geschikt voor wandelaars, vogelaars en natuurliefhebbers.

Ik wandel met u mee langs de fantastische kustlijn, de zoutpannen en we zullen een wandeltocht in het binnenland ook zeker niet vergeten. We zullen de moeilijkheidsgraad van de wandelroutes aanpassen aan uw behoefte.

In het wandel hoogseizoen, (najaar, winter en voorjaar), bied ik ook wandelingen aan in een wandelgroep. Deze wandelingen starten altijd vanaf het treinstation in Monte Gordo. Verblijft u in Altura of Manta Rota kunt u altijd aansluiten bij de wandelgroep bij het treinstation van Castro Marim of Cacela.

De zwaarte van de wandeling varieert tussen het wandelen in de heuvels van het binnenland en een wandelroute langs de kustlijn.

Voor u als wandelaar is in het najaar, winter en voorjaar het klimaat in de Algarve uitermate geschikt om de wandelsport te beoefenen. De natuur is op z’n best en de wandelpaden en routes zullen er mooi bij liggen. De winters zijn hier mild en dat maakt het wandelen heerlijk.

De natuurreservaten van Oost-Algarve, die mooie wandelpaden bevatten, zijn van groot belang als broed-, doortrek- of overwinterplaats van vele vogelsoorten.

 

Fietstochten

Voor de avontuurlijke en recreatieve fietser die tijdens hun vakantie van afwisseling in landschap en ondergrond houdt en niet bang is voor een klimmetje, bied ik gevarieerd fietstochten aan. Dit kan individueel of in een fietsgroep. Het kan ook zo zijn dat u het fietsen in het buitenland als eng ervaart, daar kan ik u mee begeleiden. In de directe omgeving van Monte Gordo zijn er diverse interessante uitstapjes/fietstochten te maken, naar Cacelha Velha, Castro Marim of Vila Real de Santo António zijn daar voorbeelden van. Wat ook dichtbij is, is de plaats Ayamonte in Spanje, te bereiken met een veerpont, waar u meteen merkt dat u in Spanje bent, een geheel andere sfeer. In Spanje loopt een mooi fietspad die u naar de kust brengt, een hele mooie fietsroute.

Als u verblijft in Altura of Manta Rota kan de fietstocht ook daar starten. U kunt kiezen om de route te fietsen met een gewone fiets of met een racefiets.

 

Bezinnend wandelen
Jouw behoefte staat centraal tijdens het 1 op 1 wandelen als bezinningstocht. Er zijn diverse redenen te bedenken waarom iemand zich wil bezinnen: -Rust van je werk of relatie; -Een moment voor jezelf; -Altijd moe zijn, zelfs na een goede nachtrust; -Je staat voor een moeilijke beslissing of je wilt even weg van alle dagelijkse sores. Ik wil je helpen om te bezinnen. Tijdens het 1 op 1 lopen is het mogelijk om meer tot jezelf te komen. Stilte is daarbij het kernwoord. We zullen veelal in stilte lopen, maar ook zeker de natuur bewonderen. Het is altijd mogelijk om hetgeen te delen wat er in je omgaat, de vorm van het 1 op 1 wandelen ligt geheel aan jou.

"Wandelen is het beste medicijn"

 

 

 

 

 

Voor alle activiteiten geldt:

- Dat u in het Nederlands begeleid en op een afgesproken tijdstip en plaats opgewacht wordt.
- Alle activiteiten kunnen starten vanaf Vila Real de Santo Antonio, Monte Gordo, Castro Marim en of Altura.

- Het is ook mogelijk om vanaf een treinstation in het Oost Algarve te starten met een activiteit.

wandelweek, wandelweken, wandelliefhebber, wandelliefhebbers, wandelgebied, wandelvakantie, individuele wandelvakantie, vrienden, natuurgids, wandelaars, wandelgebieden, grensgebied met Spanje, Ria Formosa, natuurreservaat, individueel, wandelgroepen, kilometer, (wandel)partner, GPS, landschap, landschappen, weekprogramma, wandeltour, oostkust, barrière-eilanden, bezienwaardigheden, tui.com, TUI, Primavera Reizen, primaverareizen.nl, sunweb.com, montegordo-online.com, ik ga het binnenland verder verkennen. Als ik mijn wandelschoenen in de koffer zie, besluit ik dat het tid is voor een stevige wandeling, vele speciale arrangementen voor wandelaar, fijne temperaturen om de onbekende paden te voet of op de fiets op te gaan, De paden op, de lanen in! 

activiteiten